Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje, met de bijzondere naam Doornroosje. Op haar geboortefeest had een boze fee een vloek over haar uitgesproken: ze zou zich op haar 15e verjaardag prikken aan een spinnewiel en sterven.

Maar…. door haar ongeëvenaarde nieuwsgierigheid komt Doornroosje per ongeluk achter het geheim van deze vloek, waardoor ze zelf op onderzoek uitgaat en haar verhaal net even anders loopt dan hoe Grimm het bedacht had. Uiteraard leeft ze nog lang en gelukkig.

 

Doornroosje , geschreven en geregisseerd door Anke Engels en Vimala Nijenhuis, is een vrolijke, verrassende voorstelling, met de nodige dosis ontroering en humor, leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan welbekende sprookjes zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke lijn en de inhoudelijke boodschap. Een ode aan oude verhalen.

 

Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis

Spel: Bengt Kropmans en Nina van Koppen / Anke Engels / Vimala Nijenhuis

Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Duur: 40 minuten

 

Doornroosje is mede mogelijk gemaakt met subsidies van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting en particuliere giften.

 

Doornroosje

Scène foto's

Doornroosje Doornroosje Doornroosje