Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2020 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan, in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

 

Robin Hood is - zoals we dat van Het Kleine Theater gewend zijn - een herkenbaar verhaal maar desalniettemin een verrassend theaterstuk. Een aansprekende voorstelling vol acrobatische toeren, heroische muziek en uiteraard veel humor.

Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

 

Robin Hood van Het Kleine Theater is geschreven en gemaakt door Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Het natuurlijke decor van het bos, de grote cast en de energieke scènes zorgen voor een wervelende theaterervaring voor de hele familie.

Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan welbekende sprookjes zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke lijn en de inhoudelijke boodschap. Een ode aan oude verhalen.

 

Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis

Spel: Anke Engels, Vimala Nijenhuis, Robbie Wallin, Annabella Hinam, Plien Trieling en Louis van Rijt

Eindregie: Vincent Rietveld

Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Leeftijd: Familievoorstelling

Duur: 45 min

 

 

 

Robin Hood

Scène foto's

Robin Hood 2